Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Γ.Γ. του υπ. Παιδείας , με την οποία ορίζονται οι ειδικότητες των ΙΕΚ που θα αποτυπωθούν στο Παράλληλο Μηχανογραφικό, το οποίο θα μπορούν να συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ, καθώς και ο αριθμός εισακτέων ανά ειδικότητα.

Στο Δημόσιο ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, προσφέρονται 15 θέσεις καταρχήν με τη διαδικασία του μηχανογραφικού :

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  1. Παράλληλο Μηχανογραφικό – Διευρύνοντας τους εκπαιδευτικούς ορίζοντες

 Οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό καθορίζονται με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φέτος, δίνεται για πρώτη φορά στους υποψηφίους η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ. Στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Ενδεικτικά, H ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ κ.α.

τομείς απασχόλησης
· Σε Δήμους
· Σε Δημόσιες Υπηρεσίες
· Σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου
· Σε προστατευόμενες δασικές περιοχές- εθνικούς δρυμούς
· Σε δασοτεχνικά έργα
· Σε ιδιωτικούς χώρους αναψυχής
· Σε γραφεία εξυπηρέτησης δασικών υποθέσεων
· Ως ιδιωτικός υπάλληλος σε ιδιώτες δασοκτήμονες
· Σε πάρκα ως δασοφύλακες
· Σε εταιρίες οργάνωσης δραστηριοτήτων στη φύση του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και στις χώρες της Ε.Ε.

Η Επαγγελματική Κατάρτιση αποτελεί μια σημαντική εκπαιδευτική διαδρομή, με δυναμικές επαγγελματικές προοπτικές. Με τη συνολική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, αναδεικνύουμε στην πραγματικότητα τους πολλαπλούς εκπαιδευτικούς δόμους που μπορούν να ακολουθήσουν οι νέες και οι νέοι μας, υπηρετώντας τις κλίσεις, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας την πιθανότητα της επαγγελματικής τους καταξίωσης. Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι δεν έχουν περιορισμό στο πλήθος επιλογών ΙΕΚ και ειδικοτήτων κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. Το ΦΕΚ: https://www.minedu.gov.gr/news/48964-08-06-21-eidikotites-parallilou-mixanografikoy-deltiou-gia-tin-eisagogi-katartizomenon-sta-dimosia-i-e-k-2

Ενημέρωση για τις Εξετάσεις Εαρινού Εξαμήνου 2021

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτές/τριες να αναρτήσουν μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 7- 0-6-2021 τα θέματα τελικών Εξετάσεων στην e me με ταυτόχρονη προώθηση στα email(ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΛΗΨΗΣ – FEED BACK) των σπουδαστών και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ.

Οι εξετάσεις έχουν την μορφή ατομικών εργασιών έως τρεις σελίδες η κάθε μία. Απαιτείται ξεχωριστή εργασία για τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα.

Οι τελικές εξετάσεις θα παραδοθούν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 18-6-2021 σε ψηφιακή μορφή(ΑΡΧΕΙΟ) στην e me ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ και στα email των εκπαιδευτών.

Οι εκπαιδευτές θα παραδώσουν τα αρχεία βαθμολογιών και των εργασιών το αργότερο!! μέχρι τις 25-6-2021 αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ – email.