Πράσινο και Μπλε

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ένα κοινωνικά περιεκτικό μοντέλο αειφόρου ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

δωρεάν διαδικτυακή  παρουσίαση στους σπουδαστές …ΙΕΚ…, για να τους ενημερώσουμε για  τα «άγνωστα επαγγέλματα της θάλασσας» και τις προοπτικές που έχει ο αναπτυσσόμενος τομέας της Γαλάζιας Οικονομίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

Η ενημέρωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Blue Generation, που έχει στόχο να προσελκύσει 40.000 νέους από όλη την Ευρώπη σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές, τη ναυπηγική, τον  παράκτιο τουρισμό και την αλιεία, αλλά και με καινοτόμους κλάδους, όπως οι ιχθυοκαλλιέργειες, η ωκεάνια ενέργεια και η θαλάσσια βιοτεχνολογία. Καθώς το φάσμα της Γαλάζιας Οικονομίας, πέρα από τα παραδοσιακά του τουρισμού και της ναυτιλίας, περιλαμβάνει και επαγγέλματα άλλων ειδικοτήτων όπως η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική, η πληροφορική, η λογιστική, μέχρι και την παιδαγωγικήκαλούμε όλους τους σπουδαστές σας να συμμετέχουν στην παρουσίαση.”

Η παρουσίαση διαρκεί  περίπου 1 ώρα, και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ  όλοι οι συμμετέχοντες  θα λάβουν δωρεάν τον Οδηγό Καριέρας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικώς με το φορέα κλπ. αγαπητή εκπαιδευτική κοινότητα του Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ η οποία και σύσσωμη είναι θεμιτό

να συμμετάσχει στην e me μας και ενημερώστε αναφορικώς με το πότε! και πόσοι! να οργανωθεί η συνάντηση ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ μέσω ομαδικών e mails μηνυμάτων την διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ και οδεύουμε…

Επισημαίνεται ότι οι καταρτιζόμενοι του Δ.ΙΕΚ Κόνιτσας όπως και λοιπών δύνανται να ενημερωθούν σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για τους ωφελούμενους του προγράμματος “Ψηφιακή Μέριμνα” από τον ακόλουθο σύνδεσμο:


 https://www.minedu.gov.gr/news/48274-05-04-21-ypourgeio-paideias-kai-thriskevmaton-anoikse-i-platforma-gia-tous-dikaioyxous-tis-psifiakis-merimnas

Υπογραμμίζεται ότι  οι εκπαιδευτές του Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ να αναρτήσουν θέματα Προόδου το αργότερο μέχρι τις 11-4-2021 (τόσο στην E ME  όσο και στα e mail των σπουδαστών).
Οι σπουδαστές καλούνται προκαταβολικώς να αποστείλουν τις εργασίες τους (τόσο στην   E ME όσο και στα email των εκπαιδευτών) ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ και ΠΡΟΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΣ μέχρι τις 20-4-2021.
Η επίσημη εβδομάδα προόδου είναι 12 έως 23 (ΜΕ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ) Απριλίου 2021.

Η Πρόοδος έχει τη μορφή της Ατομικής Εργασίας (έως δύο σελίδες).

Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να αποστείλουν τις βαθμολογίες  και συμπιεσμένα αρχεία με τις εργασίες των σπουδαστών και με ονοματεπώνυμο τμήμα, ειδικότητα, παρουσιολόγιο ΑΥΣΤΗΡΑ έως τις 22-4-2021 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΣ

 • Πλήρης Τίτλος: ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΝΟΥ
 • σε αναμονή νέου προγράμματος σπουδών
 • Ομάδα προσανατολισμού: Τουρισμού – Μεταφορών
 • Τμήματα: 1 τμήμα λειτουργεί στο Β’ εξάμηνο κατάρτισης και 1 τμήμα λειτουργεί στο Δ’ εξάμηνο κατάρτισης αντιστοίχως https://www.eoppep.gr/phocadownload/themata2018/synodos_vounou.pdf

Ο/Η κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα Συνοδός Βουνού εργάζεται συνοδεύοντας ομάδες ή μεμονωμένα άτομα, που πραγματοποιούν , στα πλαίσια οργανωμένων τουριστικών προγραμμάτων, δραστηριότητες στη φύση.

Ο συνοδός βουνού αναπτύσσει σε μια ορεινή ζώνη ή συγκεκριμένη ορεινή περιοχή ή επίσης σε περιοχή φυσικού ενδιαφέροντος, όπου συμπεριλαμβάνονται τα εθνικά πάρκα, τα περιφερειακά και επαρχιακά και άλλες μορφές προστατευμένων περιοχών, τη δραστηριότητα της συνοδείας και επεξηγεί στα συνοδευόμενα άτομα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ορεινού περιβάλλοντος που διέρχονται. Δεν εξασκεί το επάγγελμά του σε περιοχές που υπάρχει χιόνι και για την διάσχιση του απαιτούνται ορειβατικά υλικά και τεχνικές, σε βραχώδεις ζώνες, σε παγετώνες και σε εκείνα τα πεδία που απαιτούν, εν πάση περιπτώσει, για την προώθηση τη χρήση σκοινιού, ορειβατικής αξίνας και αγκίστρων.

Ο Συνοδός Βουνού θα πρέπει να:

 • έχει την ικανότητα να συνοδεύει ομάδες ή μεμονωμένα άτομα σε μια ορεινή ζώνη ή συγκεκριμένη ορεινή περιοχή ή επίσης σε περιοχή φυσικού ενδιαφέροντος, όπου συμπεριλαμβάνονται τα εθνικά πάρκα, τα περιφερειακά και επαρχιακά και άλλες μορφές προστατευμένων περιοχών και να επεξηγεί στα συνοδευόμενα άτομα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ορεινού περιβάλλοντος που διέρχονται.
 • δύναται να διοργανώνει και να συντονίζει διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες- εκδηλώσεις στις επισκεπτόμενες ορεινές περιοχές για τους συμμετέχοντες εκδρομείς.
 • τηρεί και να εφαρμόζει με απόλυτη ακρίβεια τους κανόνες ασφαλείας κατά την πραγματοποίηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
 • δύναται να υποστηρίζει τη σχεδίαση του ημερήσιου ή πολυήμερου προγράμματος εκδρομών στις επισκεπτόμενες ορεινές περιοχές.
 • δύναται να υποστηρίζει τη δημιουργία υποδομής για την υλοποίηση προγραμμάτων και υπαίθριων δραστηριοτήτων.
 • δύναται να αξιολογεί και να προτείνει βελτιώσεις στα εκτελούμενα τουριστικά προγράμματα.
 • δύναται να πραγματοποιεί σχέδια διαφυγής και διάσωσης σε περίπτωση κινδύνου, στην κλίμακα των δυνατοτήτων του,κ.εφ.εξ.