ΕΚΠΤΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ -ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Προκειμένου για την εφαρμογή της ΚΥΑ (ΦΕΚ 4715/τ. Β΄/12-10-2021)  Επισημαίνεται ότι, προκειμένου για τη χορήγηση μειωμένου κομίστρου πέραν της 30/11/2021,  θα γίνονται δεκτές από τους φορείς οι  βεβαιώσεις φοίτησης αυτών.

Επομένως και ως προς τη ταυτοποίηση των καταρτιζόμενων(σπουδαστών/τριών), είναι απαραίτητη εκτός από τη βεβαίωση φοίτησης, και η Αστυνομική τους Ταυτότητα/Διαβατήριο.​

Με την υπ’ αριθ. ΦΒ6/33022/K3/23-03-2021 Απόφαση της υπουργού Παιδείας όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1315/τ.Β’/5-4-2021, εγκρίθηκαν οι πρώτοι είκοσι (20) νέοι Οδηγοί Κατάρτισης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ.

Οι νέοι Οδηγοί κατάρτισης αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες:

1. Συνοδός Βουνού.pdf

2. Στέλεχος Υπηρεσιών Αερομεταφοράς.pdf

3. Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής.pdf

4. Τεχνικός Μελισσοκομίας.pdf

5. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος.pdf

6. Τουριστικός Συνοδός.pdf

7. Ζωγραφική Τέχνη.pdf

8. Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου.pdf

9. Σχεδιαστής Δομικών Έργων Γεωπληροφορικής.pdf

10. Τεχνικός Βιολογικής-Οργανικής Γεωργίας.pdf

11. Τεχνολογίες Επικοινωνίας και Πληροφοριών στην Ταξιδιωτική Βιομηχανία.pdf

12. Κεραμική Τέχνη.pdf

13. Τεχνικός Ραδιοτηλεοπτικών Ηλεκτροακουστικών Διατάξεων.pdf

14. Διαχειριστής Γεωργοκτηνοτροφικών Εκμεταλλεύσεων.pdf

15. Χειριστής Ηλεκτρονικής Συνάρμοσης Εικόνας.pdf

16. Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας.pdf

17. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Αγροτικής Οικονομίας.pdf

18. Τεχνικός Αγροτουρισμού.pdf

19. Ραδιοφωνικός Παραγωγός.pdf

20. Στέλεχος Επιχειρήσεων Τυποποίησης Μεταποίησης Εμπορίας Αγροτικών Προϊόν~.pdf

Ενημερώνουμε τους εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους του Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ότι οι εξετάσεις προόδου θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα από Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ως και Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου .

με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων διοργανώνει διήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικές δομές, καθώς επίσης θα λάβει χώρα και έκθεση μαθητικών δημιουργιών, οι οποίες φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ζωγραφικής της Γενικής Γραμματείας Ανώτατης Εκπαίδευσης, με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ακολουθεί παρακάτω το Πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του διημέρου. Επισημαίνεται, επίσης, ότι για την παρακολούθηση οποιασδήποτε δράσης απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης με την έκδοση εισιτηρίου μηδενικού αντιτίμου. Για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων θα ενημερωθείτε προσεχώς από τις ιστοσελίδες www.minedu.gov.gr και www.megaron.gr . Υπενθυμίζεται ότι με δεδομένα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μόνο όσοι ενήλικες διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης μπορούν να συμμετάσχουν με φυσική παρουσία. Επιπλέον, οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου γιαcovid-19 (PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών) ή δήλωση αρνητικού self-test τελευταίου 24ώρου. Τέλος, οι ανήλικοι 4 έως 11 ετών, μπορούν να εισέρχονται με δήλωση αρνητικού selftest τελευταίου 24ώρου, στην οποία προβαίνει γονέας ή κηδεμόνας

Επισημαίνεται ότι η διεύθυνση εν συνόλω του σχολικού συγκροτήματος ήτοι 1ο ΕΠΑΛ και Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ θα προχωρήσει σε  ΠΛΗΡΗ και ΕΝΔΕΛΕΧΗ απολύμανση και απεντόμωση των λειτουργικών χώρων συνολικώς και δη των  διδακτικών περιβαλλόντων, και εν γένει του κτιριακού συγκροτήματος την 16η και 17η /11/2021 αντιστοίχως, προκειμένου να διασφαλισθεί η υγεία και η δημόσια ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας ημών.

Την Τετάρτη 17/11/21 δεν θα πραγματοποιηθεί κατάρτιση και θα πραγματοποιηθεί ευλόγως επικείμενη αναπλήρωση.

Υπογραμμίζεται ότι μόνον το ΤΜΗΜΑ  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ -ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ  Α1 δεν θα χρησιμοποίησει το κοινό με τη σχολική μονάδα εργαστηριακό χώρο Η/Υ και άραγε θα πραγματοποιηθούν οι δέουσες αναπληρώσεις αυτών των μαθημάτων και μόνον αυτού του τμήματος.
Τα λοιπά τμήματα
και όπου αφορά την 16η θα πραγματοποιήσουν τα εργαστηριακά μαθήματα, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος εντός των υπό απολύμανση και απεντόμωση αιθουσών και αφετέρου ΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Μαθημάτων.

02-11-21 Ανοιχτή πρόσκληση: Μοιραστείτε τις ιδέες σας για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας!

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 η European Youth Portal καλεί τους νέους και τις νέες της Ευρώπης να πάρουν μέρος στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας με το να μοιραστούν τις προσδοκίες, τα ενδιαφέροντα και τις ιδέες τους, ώστε να οργανωθούν διάφορες δραστηριότητες που θα ανταποκρίνονται στις επιθυμίες των νεότερων γενεών.

Το έτος θα περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για νέους και νέες. Η ιδέα είναι να ενισχυθούν οι προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κρατών μελών της και των περιφερειακών και τοπικών αρχών για την αναγνώριση των προσπαθειών των νέων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και για την υποστήριξη και τη συνεργασία μαζί τους καθώς εξερχόμαστε απ’ αυτήν.

Στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας είναι:

  • να τονίσει ότι η μετάβαση σ’ ένα πιο οικολογικó, πιο ψηφιακό και πιο δίκαιο κοινωνικά μέλλον μπορεί να αποφέρει περισσότερες ευκαιρίες για τη νεολαία.
  • να ενθαρρύνει νέους και νέες, και ειδικά τους νέους και τις νέες που έχουν λιγότερες ευκαιρίες, που προέρχονται από μη προνομιούχα περιβάλλοντα και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, να εξελιχθούν σε ενεργούς και προσηλωμένους πολίτες και σε παράγοντες αλλαγής, εμπνεόμενοι και εμπνεόμενες από το αίσθημα ότι ανήκουν στην Ευρώπη.
  • να προωθήσει τις διάφορες ευκαιρίες που προσφέρονται σε νέους και νέες σε ολόκληρη την Ε.Ε. και, ως εκ τούτου, να στηρίξει την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική τους εξέλιξη σε μια πιο οικολογική, πιο ψηφιακή και χωρίς αποκλεισμούς Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να μοιραστούν τις προτάσεις τους μέσω του συνδέσμου της πρόσκλησης για ιδέες:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/d6053480-a3d3-00fa-598a-a6a8b6119df3

καθώς και με απευθείας αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   EYY2022@ec.europa.eu

Προθεσμία υποβολής: 17 Νοεμβρίου 2021

Άπαντα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δ.ΙΕΚ Κόνιτσας εγγράφονται και επομένως 

ανοίγουν εκπαιδευτικό λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-me iekkonits προκειμένου να ενσωματωθούν στις ενεργές κυψέλες των ειδικοτήτων και να συνδεθούν στο ψηφιακό αποθετήριο που υφίσταται επικουρικώς στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δ.ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ(βάσει των οδηγιών που έχουν προωθηθεί αυστηρώς στα ατομικά e mail των καταρτιζομένων).

η διδακτική δράση και η εκπαιδευτική διάδραση είναι ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ επομένως η ψηφιακή πλατφόρμα eme4all είναι εργαλειακή συνθήκη(σημειώσεις,φύλλα εργασίας,βαθμολογική ενημέρωση,κ.α.)  χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη κατ ουδένα τρόπο.

 Η “e-me για όλους” απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αξιοποιήσουν την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me χωρίς να διαθέτουν ή χωρίς να χρησιμοποιήσουν λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).
Είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, επιμορφωτές, φοιτητές, προσωπικό φορέων, ή άλλους ενδιαφερόμενους. Η είσοδος γίνεται με απλή εγγραφή. Η “e-me για όλους” έχει την ίδια λειτουργικότητα με την επίσημη e-me, όμως επειδή οι χρήστες της δεν είναι πιστοποιημένοι (δε γίνεται ταυτοποίηση χρηστών) δεν παρέχει τα ίδια επίπεδα ασφάλειας, ενώ δεν προσφέρονται αντίστοιχες παροχές και υποστήριξη χρηστών.

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ  ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ  ΟΤΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.