Παράταση Εγγραφών

Σας ενημερώνουμε πως έχει παραταθεί η δυνατότητα εγγραφών Α’ Φάσης στα Δ.ΙΕΚ εποπτείας του Υπουργείου Παιδείας μέχρι και την Δευτέρα 28/9/2020 και ώρα 20:00 μ.μ.

Στο ΔΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12-8(συστεγαζόμενη εκπαιδευτική μονάδα με το EΠΑΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ) στη ΚΟΝΙΤΣΑ και

και στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (πλησίον στάσης υπεραστικών ΚΤΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ) – Δ.ΙΕΚ.

 • Τηλ. (2655023000) -Κ.Π.Δ.
 • EMAIL : mail@iek-konits.ioa.sch.gr.

Η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ευθύνης είναι προαπαιτούμενη συνθήκη στο χώρο του Δ.ΙΕΚ.

Την Τρίτη 29/9/2020 θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εγγραφή των επιλαχόντων της Β’ Φάσης.

Επείγουσα ανακοίνωση – Εγγραφών νέων καταρτιζομένων

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΑΜΕΣΑ οι επιτυχόντες να προσέλθουν 12 με 6 και στο χώρο του Δ.ΙΕΚ – καθώς και στο κέντρο πληροφόρησης ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12 με 6 με το σύνολο των αποδελτιωμένων εγγράφων τους και σχετικά με την οριστικοποποιηση της εγγραφής τους,με τη ταυτόχρονη συνδρομή και παρουσία της διεύθυνσης του Δ.ΙΕΚ .

 • Στο ΔΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12-8 (συστεγαζόμενη εκπαιδευτική μονάδα με το EΠΑΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ) στη ΚΟΝΙΤΣΑ και
 • και στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (πλησίον στάσης υπεραστικών ΚΤΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ) – Δ.ΙΕΚ.
 • Η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής ευθύνης είναι προαπαιτούμενη συνθήκη στο χώρο του Δ.ΙΕΚ.
 • Αποκλειστική Προθεσμία Εγγραφής των επιτυχόντων έως και την Πέμπτη 24-09-2020 τηλ. (2655023000)
 • EMAIL : mail@iek-konits.ioa.sch.gr

Αποτελέσματα επιλογής Α’ φάσης

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής Α’ φάσης υποψηφίων στα Δ.ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. 

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα     https://diek.it.minedu.gov.gr χρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.(Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο      https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset )

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ οι επιτυχόντες να προσέλθουν 12 με 8 και στο χώρο του Δ.ΙΕΚ -καθώς και στο κέντρο πληροφόρησης ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 12 με 6 με το σύνολο των αποδελτιωμένων εγγράφων τους και σχετικά με την οριστικοποποιηση της εγγραφής τους,με τη ταυτόχρονη συνδρομή και παρουσία της διεύθυνσης του Δ.ΙΕΚ .Αποκλειστική Προθεσμία Εγγραφής των επιτυχόντων
έως και την Πέμπτη 24-09-2020


 

 

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από τα επισυναπτόμενα αρχεία για τις Οδηγίες Εγγραφής  και τις Βάσεις Εισαγωγής.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΙΕΚ 2020Β[ ]446 Kb
ΒΑΣΕΙΣ Α ΦΑΣΗΣ[ ]103 Kb
ΒΑΣΕΙΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ Α ΦΑΣΗΣ[ ]42 Kb

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021,  μέχρι τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 10:00 π.μ.

Η υποβολή αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., γίνεται στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2020Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1642-anakoinosi-eidikot-diek-2020b

Κατόπιν της περαίωσης των ηλεκτρονικών εγγραφών και την επιλογή των καταρτιζομένων ακολουθεί η οριστικοποίηση των εγγραφών

Οδηγίες για την Οριστικοποίηση Εγγραφής Υποψηφίου Καταρτιζόμενου

Δ. ΙΕΚ

Για την οριστικοποίηση της εγγραφής τους,όταν τελειώσει η ηλεκτρονική διαδικασία δηλώσεων και επιλεγεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια κατά την προσέλευσή τους στο Δημόσιο ΙΕΚ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Υπενθύμιση

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59.

Την αίτηση εγγραφής μπορείτε να την κάνετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://diek.it.minedu.gov.gr/

 οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν :

 • Συμπληρωμένη Αίτηση Εγγραφής.
 • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 • Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 • Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 • Εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ των ΝΕΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

https://diek.it.minedu.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Βασική προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής αποτελεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση από δεύτερη επιλογή ή λύση ανάγκης για λίγους να γίνει συνειδητή επιλογή και εργαλείο απασχόλησης για πολλούς. Η Επαγγελματική Κατάρτιση είναι καίριας σημασίας για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική μεγέθυνση και την ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως των νέων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από τηνΤρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί.

Καλούμε τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσια Ι.Ε.Κ., με βάση την ειδικότητα η οποία ανταποκρίνεται στις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, ανάμεσα από ένα πλήθος ειδικοτήτων που προσφέρονται στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. με υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Καλή χρονιά σε όλους

Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2020Β μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://gsae.edu.gr/el/toppress/1642-anakoinosi-eidikot-diek-2020b