ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΕ ΔΙΕΚ ΚΑΙ ΕΣΚ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘΑ

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης απευθύνει στα εγγεγραμμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης των δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αίτηση-δήλωση μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2023Β σε Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. ανά ειδικότητα και μάθημα για ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία.

Η αίτηση-δήλωση των μαθημάτων θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ. από τη Δευτέρα 02.10.2023 και ώρα 12:00 έως και την Τετάρτη 04.10.2023 και ώρα 21:00 στη σχετική επιλογή του μενού «δήλωση μαθημάτων».

Παρακαλούνται τα μέλη του μητρώου να συμβουλεύονται τους οδηγούς κατάρτισης των ειδικοτήτων σχετικά με το προσοντολόγιο των εκπαιδευτών πριν την αίτηση-δήλωση των μαθημάτων. Δηλώσεις-αιτήσεις μαθημάτων, οι οποίες δεν είναι σύμφωνες με τα προβλεπόμενα στα προσοντολόγια των εκπαιδευτών των οδηγών κατάρτισης των ειδικοτήτων, δε λαμβάνονται υπόψη για την ανάθεση διδακτικού έργου στα μέλη του Μητρώου Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ

Από 29-9-2023 μέχρι και την Τετάρτη 04-10-2023 θα γίνονται οι εγγραφές των επιτυχόντων της Β’ φάσης (δεν αφορά εγγραφές επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, ούτε εγγραφές επιτυχόντων Α’ Φάσης, καθώς αυτές έχουν ολοκληρωθεί κανονικά) .

Δίνεται στους επιτυχόντες Β’ Φάσης η δυνατότητα της ηλεκτρονικής εγγραφής, δηλαδή εγγραφή χωρίς τη μεσολάβηση του Ι.Ε.Κ., εφόσον δεν απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε όσους επιτυχόντες απαιτείται προσκόμιση δικαιολογητικού, η εγγραφή τους μπορεί να γίνει μόνο μέσω του ΙΕΚ είτε διά ζώσης είτε με ηλεκτρονική αποστολή δικαιολογητικών, κατόπιν συνεννόησης με το Ι.Ε.Κ. επιτυχίας.

Οι διά ζώσης εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας θα πραγματοποιούνται τις ως άνω ημέρες και ώρες από 15:30 έως 19:30. Όσοι υποψήφιοι έρθουν για διά ζώσης εγγραφή στο ΔΙΕΚ Κόνιτσας μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής ΕΔΩ (DOC | PDF), η οποία πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά (Απολυτήριο Λυκείου ή ΕΠΑΛ, ταυτότητα, Βεβαίωση ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και δικαιολογητικά κοινωνικών κριτηρίων – για περισσότερες πληροφορίες βλ. και ΕΔΩ).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση κατά την οποία, εγγεγραμμένος μέσω της διαδικασίας του Παράλληλου Μηχανογραφικού επιλέχθηκε μέσω της Β΄Φάσης και επιθυμεί την φοίτησή του στη νέα ειδικότητα, θα πρέπει να υποβάλλει στο Ι.Ε.Κ. που είχε αρχικά εγγραφεί υπεύθυνη δήλωση ότι επιθυμεί τη διαγραφή του ΕΝΤΟΣ της προκαθορισμένης προθεσμίας εγγραφών Β’ φάσης. Το Ι.Ε.Κ. πρέπει να καταχωρήσει ΑΜΕΣΑ τη διαγραφή του, διαφορετικά θα χαθεί το δικαίωμα εγγραφής του στην Β’ φάση.

Για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ Α’ ΦΑΣΗΣ

Eνημερώνουμε τους επιτυχόντες υποψήφιους που υπέβαλαν αίτηση για να φοιτήσουν σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ότι μπορούν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους αποκλειστικά από σήμερα Τρίτη 19-09-2023 έως και τη Δευτέρα 25-09-2023 και σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες (κατεβάστε τις Οδηγίες Εγγραφής ΕΔΩ). Όλοι οι επιτυχόντες έχουν ενημερωθεί και με ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους.

Οι διά ζώσης εγγραφές στο Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας θα πραγματοποιούνται τις ως άνω ημέρες και ώρες από 15:30 έως 19:30. Όσοι υποψήφιοι έρθουν για διά ζώσης εγγραφή στο ΔΙΕΚ Κόνιτσας μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση εγγραφής ΕΔΩ (DOC | PDF), η οποία πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις Οδηγίες Εγγραφής όπως αυτές αποτυπώνονται στο ως άνω αρχείο πριν προχωρήσετε σε οριστικοποίηση της εγγραφής σας, ώστε να αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις.

Ανακοίνωση για παράταση εγγραφών και αιτήσεων επιλογής στα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ενημερώνει ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφής των επιτυχόντων μέσω του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητάς του μέχρι και την Τρίτη 12.09.2023 στις 15.00 η ώρα.