2η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από το συνημμένο ΦΕΚ σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 για την επαναλειτουργία των  (Ι.Ε.Κ.)  και τη διενέργεια της πρακτικής άσκησης στα Ι.Ε.Κ.

ΦΕΚ 1903 13-5-2021

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, είναι υποχρεωτικός για τους καταρτιζόμενους/ πρακτικά ασκούμενους/εκπαιδευόμενους/σπουδαστές, τους εκπαιδευτές, το εκπαιδευτικό, διδακτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των  Δ.Ι.Ε.Κ.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στην εκπαιδευτική ή εργαστηριακή δομή ή τον φορέα διενέργειας της πρακτικής άσκησης.

Οι καταρτιζόμενοι/πρακτικά ασκούμενοι/εκπαιδευόμενοι/σπουδαστές επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr  και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19», αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών – (taxisnet)  και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής και έκδοσης της δήλωσης αποτελέσματος.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την  πλατφόρμα δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος, την οποία τα ανωτέρω πρόσωπα επιδεικνύουν, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, κατά την προσέλευσή τους στην εκπαιδευτική/ εργα στηριακή δομή, εφόσον τους ζητηθεί αρμοδίως.

Επομένως Δευτέρα 17/5/2021

Τα εργαστηριακά μαθήματα που εκκινούνται ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΟΔΗΓΙΩΝ είναι 17/5/2021 των τμήματων των Συνοδών Βουνού Α1 και Γ1 (εργαστηριακά μαθήματα επί τη βάσει του επιμέρους προγραμματικόυ πλαισίου των τμημάτων και μαθημάτων τους και έπονται ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Γ1 ΤΡΙΤΗ 18/5/2021 μέχρι νεωτέρης ενημερώσεως .

ΑΠΑΝΤΑ τα τμήματα πραγματοποιούν την ασύγχρονη και σύγχρονη τηλεκπαίδευση κανονικά και εν συνόλω άχρι νεωτέρας ενημερώσεως

Όλα τα υπόλοιπα μαθήματα συνεχίζουν να διεξάγονται μέσω τηλεκατάρτισης.