Παράταση προγράμματος επιδοτούμενης Πρακτικής Άσκησης καταρτιζομένων ΙΕΚ με κωδικό MIS 5131399

Παρατείνεται το πρόγραμμα επιδοτούμενης Πρακτικής Άσκησης για καταρτιζόμενους ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προσέλθουν στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. (πρώην ΙΕΚ) Κόνιτσας και να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Η προβλεπόμενη αποζημίωση υλοποίησης Π.Α., βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, καλύπτεται μέσω του προγράμματος “Πρακτική Άσκηση Καταρτιζομένων ΙΕΚ” που εντάχθηκε με κωδικό MIS 5131399 στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση” και η οποία θα συνεχίσει στο πλαίσιο του Προγράμματος “Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή” με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 29/02/2024.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα πρέπει να υποβάλλονται αποκλειστικά εντός της ανωτέρω προκαθορισμένης ημερομηνίας. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δε λαμβάνονται υπόψη και απορρίπτονται.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι:

  1. Επιτυχής ολοκλήρωση της θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης του 4ου εξαμήνου.
  2. Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δε θα πρέπει να συμμετέχουν σε άλλα επιδοτούμενα προγράμματα Π.Α μέσω ΕΣΠΑ.
  3. Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο ΠΣ Πήγασος για έναρξη Π.Α από 18/03/2023 και μετά.
  4. Για την καταβολή της αποζημίωσης απαιτείται η Π.Α να έχει ολοκληρωθεί έως 30/09/2024

Οι προϋποθέσεις και διαδικασίες επιδότησης θα ορίζονται στον Οδηγό Υλοποίησης, που θα αναρτηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα.