Τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) εντάσσονται στη μετα-δευτεροβάθμια μη υποχρεωτική Εκπαίδευση και παρέχουν επίσημη και αναγνωρισμένη κατάρτιση στην ειδικότητα.

Τα ΕΠΑ.Λ. και οι ΕΠΑ.Σ. εντάσσονται στη Δευτεροβάθμια Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και απονέμουν απολυτήριο τίτλο Λυκείου και Πτυχίο της ειδικότητας Επιπέδου 4.

Όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους στα ΙΕΚ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) και μετά από εξετάσεις πιστοποίησης λαμβάνουν το δίπλωμα της ειδικότητας Επιπέδου 5.


Η εγγραφή στο επόμενο εξάμηνο κατάρτισης γίνεται εφόσον :

  • Η τελική βαθμολογία σε κάθε μάθημα είναι τουλάχιστον πέντε (5), ή
  • Υστερείς σε ένα μόνο μάθημα, ενώ ο γενικός μέσος όρος βαθμολογίας (Γ.Μ.Ο.Β.) του εξαμήνου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής που υστέρησες, είναι τουλάχιστον έξι (6).
  • ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2021Α ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΣ ΑΙΤΗΣΗ ή ΚΑΙ Υ.Δ. ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ που ανηκουν για το εξαμηνο 2021Α ΜΕ ΑΝΑΓΡΑΦΕΝΤΑ ΣΤΧ. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΔΤ. επικοινωνίας(mail,κινητό,διεύθυνση,σταθερό τηλ,ειδικότητα και τμήμα)στην ηλεκτρονική διεύθυνση
  • EMAIL : mail@iek-konits.ioa.sch.gr

θα ακολουθήσει ΑΜΕΣΑ διαδικτυακή ενημέρωση όλων των καταρτιζομένων μέσω webex ΠΡΟΣΕΧΩΣ